Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szeptikus sokk adjuváns kezelése citokin-adszorberrel

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Molnár Zsolt
helyszín (magyar oldal): PTE ÁOK
helyszín rövidítés: PTE


A kutatási téma leírása:

Kutatási témakör: Kardiorespiratrikus változások monitorozása és modulációja szeptikus állapotokban, valamint a perioperatív időszakban
Az iskola célja kettős: egyrészt kritikus állapotú, szeptikus, valamint magas rizikóval járó műtéten áteső betegeken végeznénk klinikai tanulmányokat, másrészt állatkísérletes modellen vizsgálnánk a szepszis kardiorespiratorikus hatásait.

A konkrét kutatási téma leírása:
Klinikai vizsgálatok:
2.2.A citokin-vihar korai modulálása régi célja az intenzív terápiának szeptikus sokkos betegeknél. Az eddigi próbálkozások, bizonyos monoterápiás beavatkozások kivétel nélkül kudarcba fulladtak. Egy új adszrober (Cytosorbent) azonban nagy hatékonysággal köti meg a legfontosabb citokineket. Bár a kezdeti esetismertetések pozitív eredményekről számolnak be, klinikai vizsgálatok még nem láttak napvilágot. Prospektív randomizált vizsgálatunk célja, az antibiotikus terápiával egyidőben megkezdett cytoszorbens kezelés hatásának vizsgálata a citokin-válaszra és a szervdiszfunkcióra a kezelést követő első 48 órában.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-06-18

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )