Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kolumbán Géza
Szoftver definiált elektronika és virtuális műszerezés

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
informatikai tudományok
Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola

témavezető: Kolumbán Géza
webcím: https://itk.ppke.hu/oktatas/doktori-iskola-phd/temakiirasok
helyszín (magyar oldal): PPKE ITK Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: PPKE


A kutatási téma leírása:

Minden ICT alkalmazás információfeldolgozást végez. A hagyományos ICT rendszerekben ez áramkörökkel megy végbe. Azonban az áramkör alapú rendszerek minden olyan alkalmazásban ahol folyamatosan szükséges az ICT rendszer átkonfigurálása, nem használhatók.
A szoftver definiált elektronikában minden alkalmazás kizárólagosan szoftverben van implementálva, és a szoftver egy egységes HW platformon van futtatva. Egy új alkalmazás megvalósításához mindössze a szoftvert kell lecserélni. Ezt a módszert már használják a szoftver definiált rádiózásban és a virtuális műszerezésben. Az SDE elmélet egy egységes elméleti hátteret ad a szoftver alapú megvalósításokhoz, és egy szisztematikus módszert kínál az alapsávi ekvivalensek származtatásához.
Mindazonáltal jelenleg még számos olyan elméleti probléma van amelyek meggátolják az SDE koncepció alkalmazását. A PhD kutatás keretében kutatni kell az SDE koncepció elméletét, és meg kell válaszolni a még nyitott elméleti kérdéseket.

előírt nyelvtudás: nincs
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): Magas fokú angol nyelvtudás
további elvárások: 
Elvárt programozási készségek: MATLAB, LabVIEW. FPGA programmozási jártasság előnyt jelent. Jó matematikai háttér kell, a szimulátorok fejlesztésében való jártasság előnyt jelent.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )