Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Préda István
Endocardiális és testfelületi mapping vizsgálatok és ezek klinikai alkalmazása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti- és Transzlációs orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Préda István
helyszín (magyar oldal): ÁEK
helyszín rövidítés: ÁEK


A kutatási téma leírása:

A testfelületi EKG mapping az elmúlt évtizedek kutatásaiban hasznosnak bizonyult számos elméleti és klinikai EKG probléma megválaszolására. Kutatócsoportunk elsősorban az intraventricularis vezetési zavarok, valamint a szívizom ischaemia és szívizom infarctus klinikai kérdéseivel foglalkozik, illetve vizsgáljuk az intraventricularis vezetési zavarok és szívizom nekrózis együttes előfordulásának mapping eltérését.
Humán szívelektrofiziológiai laboratóriumunkban 1994 óta foglalkozunk endocardiális EKG-val, illetve az endocardiális mapping kérdéseivel. Vizsgálataink részben a frankfurti J.W. Goethe Egyetem Elektrofiziológiai Laboratórium munkacsoportjával közösen végzett vizsgálataink is szerepelnek. Foglalkoztunk a supraventriculais ritmuszavarok genesisével, aktívan dolgozunk a kamrai ektopiás eredetű ritmuszavarok kiindulási helyének meghatározásával és kamrai ritmuszavarok ablációjának kérdéskörével, a pacemaker elektródák térbeli lokalizációjának és az elektróda működési zavarok mapping diagnosztikájával. Újabb kutatási területünk a szívelégtelenség resynchronizációs kezelése és a kamrai elektródalokalizáció összefüggése a betegek bal kamrai ejectiós frakciójával és a klinikai kimenettel.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2019-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )