Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Comparison of functional and authentic bakery products based on their internal nutritional values and bioavailability

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Jókainé Szatura Zsuzsanna
helyszín (magyar oldal): SZIU Buda Campus 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
helyszín rövidítés: SZIU


A kutatási téma leírása:

In our days, it can be realized, that functional foods gather ground among common food products. The term ‘functional foods’ involves a very broad range of products. We can basically say that one or more ingredients of a functional food product differ from the authentic food product.
These products are generated around a particular functional ingredient, for example, foods containing probiotics, or some products are altered in basic ingredients such as lactose or gluten. In this manner the content of this kind of food are different from the authentic ones. Gluten free products are made for example by changing wheat to gluten free cereals (corn, rise, millet, etc.). In this way, the nutritional values of the gluten free bread are not the same compared to the originally prepared bread.
It is an interesting question that those whose live on a varied diet and consume functional food products long-life they obtain adequate amount of essential nutrients or not.
The aim of this research project is to compare gluten free bakery products and authentic bakery products based on internal nutritional values (e.g. trace elements and vitamins (e.g. B9), and their bioavailability for the human body.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-05-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )