Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tamás László
A száj, a garat és gége betegségeinek vizsgálata és kezelési lehetőségeinek kutatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Tamás László
helyszín (magyar oldal): SE
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja


A kutatási téma felöleli a a szájüreg, a garat és gégebetegségek patofiziológiájának, farmako,-illetve sebészi terápiájának kutatását és továbbfejlesztését. Első sorban a terápiás beavatkozások klinikai hatásait vizsgáljuk. A különböző terápiák összehasonlítását objektív és szubjektív módszerekkel tervezzük. A betegek retrospektív és prospektív követése során műszeres objektív és kikérdezéses szubjektív tesztekkel vizsgáljuk.


1. Az obstuktív alvási apnoe (OSAS obstructive sleep apnoe syndroma) szájüreg-garat anatómiai eltéréseinek kóroki kiértékelése, a konzervatív kezelések és a műtéti megoldások hatékonyságának a vizsgálata gyermek és felnőtt korban.
2. A hagyományos tonsillectomia és a laser, vagy rádiófrekvenciás tonsillotomia klinikai eredményeinek összehasonlítása
3. A szájüregben és garatban végezhető egyéb laser és radiofrekvenciás műtétek eredményeinek összehasonlító vizsgálata
4. Különböző phonochirurgiai (hangszalagon végzett mikroszkópos beavatkozások) műtéti megoldások fejlesztése és eredményeinek kiértékelése.
5. A spasmodicus dysphonia okainak vizsgálata, a botullinum toxin befecskendezés különböző módszereinek (Ultrahang vezérelt külső injectio és altatásban végzett microlaryngoscopiás injectálás) összehasonlítása és eredményeinek a kiértékelése.
6. A rosszindulatú tumorok miatt végzett parciális gége műtéti megoldások (külső nyaki behatolásból illetve a non invazív endoscopos-mikroszkópos laser műtétek ) összehasonlító vizsgálata
7. Az operációs széndioxid laserekhez újabban kifejlesztett mikromanipulátor különböző üzemmódjainak (folyamatos, pulzáló és szuper pulzáló, illetve scanner) összehasonlítása a lágyszájpadon, garatban és gégében végzett beavatkozások során.
8. TOR (Transoralis Robot Sebészet) és az egyéb non invaziv transzorális sebészeti eljárások (Mikroszkópos mikromanipulátorral végzett laser sebészet)
lehetőségeinek összehasonlítása.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2020-05-20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )