Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Horváth Péter
Intelligens mikroszkop rendszerek fejlesztese

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Interdiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Horváth Péter
helyszín (magyar oldal): SZBK Biokémiai Intézet - Szintetikus és Rendszerbiológiai Egység - Mikroszkópos Képfeldolgozó és Gépi Tanulási Csoport
helyszín rövidítés: BRC


A kutatási téma leírása:

A multicelluláris háromdimenziós (3D) sejtkultúrák (organoidok, szferoidok) várhatóan gyógyszer fejlesztési modellek lesznek, mert jobban modellezik adott betegségek élettanát mint a klasszikus 2 dimenziós (2D) sejt kultúrák. A projekt célja, olyan mikroszkópos rendszerek fejlesztése, melyek képesek folyamatosan megfigyelni, illetve interakcióba lépni a mintákkal. A rendszer tudja detektálni, mozgatni, vagy kezelni szferoidokat, melyeknek eltérő alakjuk vagy egyéb morfológiai tulajdonságaik vannak. A legmodernebb számítási módszereket kombináljuk, beleértve a mély neuronhálókat, és a fenotípusos sejt analízist. A sikeres pályázó informatikai, mérnöki, matematikai vagy kapcsolódó területeken szerzett diplomát. A kutatási tapasztalat plusz.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
Jó szintű beszélt és írott angol nyelv

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )