Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Rajkó Róbert
Szenzorok illesztése és szabályozása (IoT programozása) Raspberry Pi tenyérszámítógépen

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Rajkó Róbert
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A mini számítógépek elterjedése lehetőséget teremtett arra, hogy kis helyigényű, távolról felügyelt alkalmazásokat fejleszthessünk. A vezetékes és vezetékmentes szenzoroknak azt a kínálatát, ami az IoT (Internet of Things) alapját képezheti, évtizedek óta bővítik és használják.
A kutatási téma keretében egy Raspberry Pi tenyérszámítógéphez kell illeszteni alkalmasan kiválasztott vezetékes és vezeték nélküli szenzorokat (pl. nedvesség, hőmérséklet, nyomás, pH-érték, lebegő portartalom, gáztartalom, fényintenzitás, hullámhossz, szín, stb. mérését megvalósítókat), majd megfelelően összehangoltan beprogramozni egy kiterjedtebb IoT alkalmazás megvalósítása érdekében.
A következő kihívás a szenzortömb jeleinek feldolgozására és az Interneten történő továbbítására alkalmas újszerű kiértékelő algoritmus kifejlesztése lesz a Raspberry Pi tenyérszámítógépen, ami újszerű többváltozós kemometriai módszerek megalkotását, ill. a meglévő módszerek továbbfejlesztését is jelenti. A kiépített rendszer érvényességét, stabilitását, megbízhatóságát és gyorsaságát informatikai eszközökkel kell igazolni.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )