Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bartha Zoltán
A fejlődés intézményi keretei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola

témavezető: Bartha Zoltán
helyszín (magyar oldal): ME
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

Megválaszolandó fő kérdések: Mely intézmények gyakorolják a legnagyobb hatást egy ország hosszú távú fejlődésére? Mi befolyásolja ezeket az intézményeket? Milyen gyorsan lehet ezeket az intézményeket megváltoztatni? Milyen feltételeket szükségesek a sikeres változtatáshoz?
A vizsgálathoz kvantitatív (regressziós modellek) és kvalitatív (esettanulmányok, országtanulmányok, összehasonlító vizsgálatok) módszerek használata egyaránt szükséges. Nagy előnyt jelent az, ha a PhD hallgató olyan indikátorokat talál az intézmények mérésére, amelyek még nem terjedtek el széles körben az empirikus irodalomban. Összehasonlító vizsgálatoknál ugyancsak előny, ha a hallgatónak személyes tapasztalatai vannak a vizsgált országgal kapcsolatban.


Jelentkezési határidő: 2019-10-10


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. október 11-én 12.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )