Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Balaton Károly
Társadalmi innovációk elemzése és fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola

témavezető: Balaton Károly
helyszín (magyar oldal): ME
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A hazai és a nemzetközi kutatók egyre intenzívebben tanulmányozzák az innovációt, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy az innováció a gazdasági növekedés és versenyképesség lényeges meghatározó tényezője. A korábbi évtizedekben a figyelem elsősorban a műszaki-technikai innovációkra, valamint azok gazdasági és társadalmi hatásaira koncentrálódott. Az utóbbi egy-két évtizedben egyre gyakrabban kerül előtérbe a társadalmi innováció, mivel kiderült, hogy a társadalmi innovációk önmagukban is, de a műszaki és gazdasági innovációkkal együttesen jelentős előrelépést eredményezhetnek a társadalmak életében. A kutatási téma keretében a doktoranduszok megismerkednek a társadalmi innováció jellemzőivel, vizsgálatának és mérésének módszereivel. E szakmai háttér birtokában lehetőségük lesz társadalmi innovációt gerjesztő akciók kidolgozására és azok bevezetésében való közreműködésre.


Jelentkezési határidő: 2019-10-10


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. október 11-én 12.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )