Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Martinek Péter
Termelésinformatikai és logisztikai folyamatok optimalizálása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
informatikai tudományok
Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Martinek Péter
helyszín (magyar oldal): Elektronikai Technológia Tanszék
helyszín rövidítés: ETT


A kutatási téma leírása:

A vállalatirányítási rendszerek ma már a termelő és szolgáltató vállalatok szinte minden területének működését napi szinten segítik. Lefedik a termelést, a kereskedelmet, a szállítást, valamint támogatják a vállalati menedzsment döntéseit. A kutatási feladat alapvető része ezen informatikai rendszerekkel szemben támasztott követelmények, a rendszerek által nyújtott szolgáltatások és a támogatott üzleti folyamatok tanulmányozása, javítása. Ehhez fontos megismerni az egyes speciális rendszerek felépítését, az egyes modulokban alkalmazott algoritmusokat a rendszermenedzsment és a rendszer programozási lehetőségeinek tükrében.
Az áttekintő ismeretek birtokában a kutatási feladat egy valóságos vagy virtuális vállalati környezetben a termelésinformatikai és/vagy a logisztikai rendszer egyes folyamatainak és az alkalmazandó optimalizálási eljárásoknak a kutatása, fejlesztése. A kutatásnak elsősorban a termelésirányítás és/vagy a logisztika nyitott kérdéseire, folyamataira és modelljeire, ezen belül
• a folyamatok funkcionális modelljére,
• a végbemenő anyagáramlásra,
• az erőforrások integrált üzemeltetésére, kihasználására, karbantartására, felújítására, illetve pótlására,
• a folyamatokkal direkt kapcsolatban lévő humán erőforrásokkal való gazdálkodásra, valamint
• a munkafolyamat-szervezés modellezésére és a leképzési metodikákra kell irányulnia.
A képzés során a hallgató megszerzi azt a képességet, amely alkalmassá teszi a vállalati informatikai rendszerek folyamatainak és algoritmusainak kutatására, a rendszerek fejlesztésére, valóságos környezetbe való illesztésére, alkalmazására.

A témához kapcsolódó tanszéki együttműködések: SAP Hungary, Fusion EU projekt

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-14

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )