Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Madácsy László
Különböző kapszulás endoszkópos rendszerek és technikák vizsgálata és értékelés a nyelőcső, gyomor, vékony és vastagbél kapszulás vizsgálatában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Madácsy László
helyszín (magyar oldal): Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum Székesfehérvár
helyszín rövidítés: ENDOK


A kutatási téma leírása:

A bélrendszer non-invazív, fájdalommentes és hagyományos endoszkópos módszerekkel alig vagy nehezen elérhető területeinek vizsgálata a kapszulás endoszkópos rendszerek megjelenésével és fejlődésével egyre inkább elérhetővé válik. A rendszerek rohamos fejlődésével nem alakult ki egységes vizsgálati technika és beteg előkészítési gyakorlat, a kutatás célja egyrészt ennek pontos leírása és meghatározása. Másrészt tisztázandó a kapszulás rendszerek pontos diagnosztikus értéke a különböző betegségekben és a bélrendszer különböző területein, mely szintén a vizsgálataink tárgyát képezi. A vizsgálatunk célja a rendelkezésünkre álló különböző kapszulás rendszerek (mágnessel navigált, különböző vékonybél illetve vastagbél), és a használatuk kapcsán alkalmazott módszerek összehasonlítása, diagnosztikus értékük elemzése, a különböző bélszakaszok betegségeinek diagnosztizálásában betöltött szerepük értékelése.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )