Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Madácsy László
Szív- és érrendszeri, valamint diabetológiai kockázatok és komplikációk valós idejű folyamatos monitorizálása altatásban és éber állapotban végzett kolonoszkópia során eg

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Madácsy László
helyszín (magyar oldal): Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum Székesfehérvár
helyszín rövidítés: ENDOK


A kutatási téma leírása:

A propofolos mély szedációban végzett endoszkópos vizsgálatok a nemzetközi szakirodalom alapján biztonságosak és járóbeteg ellátó egységben is széles körben alkalmazhatók minimális komplikációs ráta mellett, altatóorvos bevonásával. Az éber vizsgálatok során a beteg által megélt kellemetlenség és fájdalom olyan stresszfaktorok, melyek befolyásolhatják a vércukor egyensúlyt és a hipoglikémiás epizódokon keresztül szívritmuszavarok előfordulásához vezethetnek. Kutatásunk célja egészséges, nem diabéteszes kontrollcsoportban és 1-es típusú cukorbetegségben végzett vastagbéltükrözések során folyamatos vércukor monitorozás és holter EKG alkalmazásával felderíteni az esetleges minor komplikációkat és ezek gyakoriságát az éber és az altatásos vizsgálatok között összehasonlítani.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )