Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Madácsy László
Számítógépes adatbázis kifejlesztése és gépi öntanuló algoritmusok alkalmazása az adenomatózus és hiperplasztikus diminutív polipok valós idejű diagnosztikájában és elk

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Madácsy László
helyszín (magyar oldal): Endokapszula Magánorvosi Centrum Székesfehérvár
helyszín rövidítés: ENDOK


A kutatási téma leírása:

A vastagbél vizsgálat során észlelt polypok megjelenése alapján történő szövettan előrejelzés régóta igény a gasztroenterológiában. Az eddigi klasszifikáció elsajátítása időt és tapasztalatot igényel. Számítógépes öntanuló algoritmusok képesek lehetnek a polypok képe alapján és BASIC klasszifikációs szempontrendszer alapján a szövettan predikciójára elősegítve a vedd le és dobd el elvet, segítségükkel idő és pénz takarítható meg.
A vizsgálat célja olyan felhő alapú, öntanuló, számítógépes algoritmus fejlesztése, amely képes endoszkópos vizsgálatok során észlelt polypok nagy felbontású különböző virtuális chromoendoszkópiás technikával készült képei alapján a szövettan predikciójára.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )