Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Németh András
Korszerű rádiófrekvenciás eszközök, rendszerek, valamint eljárások katonai célú, illetve veszélyhelyzeti alkalmazása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
katonai műszaki tudományok
Katonai Műszaki Doktori Iskola

témavezető: Németh András
helyszín (magyar oldal): https://hhk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/doktori-iskolak/katonai-muszaki-doktori-iskola/bemutatkozas
helyszín rövidítés: NKE


A kutatási téma leírása:

A rádiófrekvenciás hírközlési és informatikai eszközök technológiai, valamint technikai hátterének folyamatos fejlődése egyre szélesebb körben teszi lehetővé a vezetéknélküli megoldások hatékony alkalmazását. A fejlesztések irányát nagyban befolyásolják azok a katonai, védelmi és polgári (vállalati, egyéni felhasználói) igények, melyeket az egyre specializáltabb feladatok rádiófrekvenciás csatornákon keresztül történő megoldásának lehetősége indikál. A rendelkezésre álló, folyamatosan bővülő eszközrendszer egyes elemeinek, vagy részrendszereinek alkalmazása nagyban függ, a megoldandó problémák, vagy a megvalósításra kerülő új elgondolások jellegéből adódó peremfeltételek és a technikai lehetőségek által meghatározott képességek viszonyától. Ennek a viszonynak a vizsgálata kiemelten fontos minden katonai, illetve veszélyhelyzeti alkalmazás esetén, ahol a rendelkezésre állás, a stabil megbízható működés, valamint rádiófrekvenciás, elektronika és mechanikai „immunitás” nagyban befolyásolhatja a feladat adott körülmények közti végrehajtásának eredményességét.

előírt nyelvtudás: magyar
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2019-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )