Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Fertő Imre
A kézműves sör közgazdasági perspektívái

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Fertő Imre
helyszín (magyar oldal): Gazdaságtudományi Kar, Agrárgazdasági és Menedzsment Tanszék
helyszín rövidítés: GTKAT


A kutatási téma leírása:

A söripart általában olyan ágazatnak tekintik, ahol a technológia standard (évszázadok óta alig változott), ráadásul nemzetközi szinten a vállalati felvásárlásoknak köszönhetően 3-4 nagy multinacionális vállalat uralja piacot. A fenti jellemzők ellenére az elmúlt évtizedben egy meglepő jelenségnek lehetünk a tanúi. A söriparban világszerte nagyszámban megjelentek ugyanis a viszonylag kiskapacitású házi sörfőzdék. Noha ezek a piaci szereplők nem veszélyeztetik a domináns vállalatok pozícióját, mégis joggal merül fel a kérdés, hogy a globalizáció korában miképpen lehetséges a házi sörfőzdéknek ez a reneszánsza. A kutatás azt vizsgálja, hogy milyen tényezők magyarázzák a kézműves sörfőzdék felbukkanását mind keresleti, mind kínálati oldalról. Mennyiben van szó egy buborékról, vagy egy tartósabb jelenséggel állunk szemben.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )