témavezető: Bázár György
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék helyszín rövidítés: AKKAT
A kutatási téma leírása:
A kutatás célja a funkcionális élelmiszerek fogyasztói megítélésének vizsgálata. A marketingkutatásokban gyakran használt szubjektív bírálói tesztek mellett objektív érzékszervi vizsgálatokat tervezünk alkalmazni. A kutatások segítségével feltérképezhetők a különböző ízek és illatok, hangok, valamint a márka, feltételezett minőség és egyéb, termékre vonatkozó prekoncepciók keltette hatások. A termékek aromaanyagaiban mérhető különbségeket elektronikus szenzorsorokon alapuló ún. elektronikus-orr és -nyelv készülékekkel is vizsgáljuk a szubjektív (márka preferencia) és objektív (mérhető íz/illat) tényezők leírása érdekében. A kutatás tárgyát képező termékcsoporton belül vizsgáljuk az azonos összetételű és aromájú, de különböző márkajelzéssel ellátott, valamint a különböző összetételű és aromájú, de azonos márkajelzéssel ellátott termékek fogyasztói preferenciáját. Eredményeink segíthetnek a fogyasztói viselkedés jobb megértésében, illetve a termékprofil-kialakítás módszertanának fejlesztésében.
előírt nyelvtudás: angol felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2019-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).