A nyúlhús sok szempontból az egyik legegészségesebb húsféleség. Magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma, magas a PUFA és ezen belül az omega-3 zsírsavak aránya. Funkcionális értéke azonban tovább növelhető. A kutatási témában lenmaggal vagy lenolajjal, szelénnel és E vitaminnal (alfa-tokoferollal) kiegészített takarmányt etetünk növendék nyulakkal. Vizsgáljuk az etetési és a tárolási időszak hosszának, a tárolás módjának (vákuumos és védőgázos csomagolás), az elkészítés módjának (sütés és főzés) hatását, valamint üzemi kísérletet is beállítunk.
előírt nyelvtudás: angol ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2019-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).