Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zsom Tamás
Application of non-destructive methods for the detection of food fraud

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Zsom Tamás
helyszín (magyar oldal): SZIU BUDA CAMPUS
helyszín rövidítés: SZIU


A kutatási téma leírása:

The adulteration of different food products has become an issue recently in the more opened food market. The detection of the adulterants along the food chain is not always an easy task as in many cases, it is difficult to find specific markers of the adulterant or to simultaneously monitor many of those. However, in case of food products and commodities having well characterised constant quality the deviation in their chemical characteristics, physical parameters and postharvest regulations can be good indicators of their adulteration. The applicability - among other possible methods - of near infrared spectroscopy to detect different types of adulteration in various food products (from farm-to-fork) while monitoring changes in physical parameters with different postharvest techniques can be correlated for quality control purposes. This is however a relatively new approach that requires further studies and thus gives rise to the possibility of a new research.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-01-31


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )