Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Géczi Gábor
Extrém körülmények hatása környezetszennyező anyagok terjedésére.

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
agrárműszaki tudományok
Műszaki Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Géczi Gábor
helyszín (magyar oldal): Szent István Egyetem, Gödöllő
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

Szennyező anyagok terjedése környezetünkben egy sokat elemzett, ugyanakkor folyamatos fejlesztést igénylő folyamat. A terjedési modellek validálása, fejlesztése folyamatos. Különleges, egyedi vagy extrém környezet – például sivatag, tartósan magas vagy alacsony hőmérséklet, árvíz stb. – esetén nehéz az általános esetekre alkotott modellek alkalmazása.
A kutatás célja, hogy a különleges körülményeket egy kismintán (valóságos modellen) reprodukálja, a választott környezeti elem (talaj, levegő, víz) jellemző paramétereit folyamatosan elemezze. A jelenleg alkalmazott terjedési modelleket érvényesítse az egyedi körülményekhez. A kutatás tézisei az adott modell alkalmazhatóságát szélesítik.

előírt nyelvtudás: középfok
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-05-30


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. november 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )