Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Balogh Zoltán
Az akut és krónikus betegek ápolásának vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
egészségtudományok
Patológiai tudományok Doktori Iskola

témavezető: Balogh Zoltán
helyszín (magyar oldal): SE Egészségtudományi Kar
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

Az egészségtudományi kutatásokra jellemző az interdiszciplináris megközelítés, a genetika, az epidemiológia, biostatisztika, táplálkozástudomány, magatartástudományok az ápolástudomány és a egészséggazdaság módszereinek használata.
A téma legfőbb célkitűzése, hogy az egészségtudományok témakörein belül az ápolástudomány témaköre bővüljön, ezáltal az ápolás szélesebb területén biztosítson színvonalas kutatási lehetőséget a mester (MSc) fokozatot szerzett ápoló PhD hallgatók számára.
„Az akut és krónikus betegek ápolásának vizsgálata” című témakör lehetőséget biztosít a doktoranduszoknak olyan kutatási téma választására, mely a hazai és nemzetközi gyakorlatnak megfelelően az ápolás eltérő területein nyújt lehetőséget vizsgálatok folytatására.
A téma célkitűzése, hogy a hallgatók a kórházi felvételtől kezdődően – az ellátási folyamatnak megfelelően – a sürgősségi osztályos környezetben, az akut ellátás során, az ambuláns ellátói környezetben, valamint az intézményi és lakóközösségi helyszínen működő ápolási és rehabilitációs színtereken vizsgálhassák az ápolás stratégia elemeit, folyamatát, gyakorlatát és eredményeit mind az ellátói team, team tagok, mind pedig az ellátottak és hozzátartozójuk oldaláról tekintve.
A téma további célkitűzése, hogy ezen felmérések különös tekintettel legyenek a már meglévő és a kutatás során bevezetett ápolásszakmai protokollok, eljárási rendek vizsgálatára, az új és régi ápolási módszerek gyakorlatban betöltött szerepére, valamint az akut és krónikus betegápolás képzéssel, szakképzéssel, betegoktatással és finanszírozásával összefüggő elemeire is.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2019-01-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )