Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gere Attila
Rovarokkal komplettált élelmiszerek érzékszervi, táplálkozástudományi, valamint egyes technofunkciós tulajdonságainak vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Gere Attila
társ-témavezető: Pásztorné Huszár Klára
helyszín (magyar oldal): SZIE BC, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

Az egyre növekvő tudományos szakmai érdeklődést kiváltó rovar-alapú élelmiszerek elterjedésének egyik legnagyobb gátjaként a fogyasztói elfogadást definiálják nemzetközi tudományos publikációk szerzői. A jelenség a teljes nyugati társadalomra általánosítható, a neofóbia (újtól való félelem), az undor, illetve a megváltozott érzékszervi és technológiai jellemzők mind gátolják a rovar-alapú élelmiszerek elterjedését. Ezen faktorok feltárása azonban komplex módszertanokat (érzékszervi, táplálkozástudományi és műszeres élelmiszertechnológiai) igényelnek. A kiírt kutatási téma keretében az alábbi területek vizsgálata szükséges:
-a fogyasztói elfogadást befolyásoló érzékszervi jellemzők meghatározása.
-az élelmiszerek feldolgozása során alkalmazott eljárások hatása a rovar-alapú összetevő által kiváltott érzékszervi jellemzőkre.
-az alapanyag és élelmiszer-előállítás hatása az előállított élelmiszer tápanyagösszetételére.
-a fogyasztói elfogadás növelésére alkalmas módszerek feltárása.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )