Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Beszédes Árpád
Kontextus információk felhasználása a szoftver hibalokalizáció során

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Beszédes Árpád
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A szoftver hibalokalizációs módszerek a programozókat támogatják a hiba okának feltárása során, melyek a tesztesetek viselkedésének megfigyelését veszik alapul.
A jelenleg népszerű megoldások között fontos helyet foglalnak el az ún. spektrum alapú módszerek, amelyek a tesztesetek viselkedését követik a programelemek tekintetében.
A legújabb eredmények alapján azonban az látszik, hogy a meglévő technikák variálásával nem sok javulás várható el az eredményekben, és további információra lehet szükség jelentősebb javulás érdekében.
Ilyen további információ a vizsgált programelemhez tartozó különböző kontextus információk lehetnek, melyek többek között adat és folyam információk vagy programozói visszajelzés.

A jelen kutatási téma célja egyrészt a meglévő kontextus információkat felhasználó szoftver hibalokalizációs megoldások szisztematikus vizsgálata, másrészt további megoldások kidolgozása.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2020-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )