Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bázár György
Állati eredetű funkcionális élelmiszerek kedveltségének és aroma jellemzőinek műszeres vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
állattenyésztési tudományok
Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola

témavezető: Bázár György
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék
helyszín rövidítés: AKKAT


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja a funkcionális élelmiszerek fogyasztói megítélésének vizsgálata. A marketingkutatásokban gyakran használt szubjektív bírálói tesztek mellett objektív érzékszervi vizsgálatokat tervezünk alkalmazni. A kutatások segítségével feltérképezhetők a különböző ízek és illatok, hangok, valamint a márka, feltételezett minőség és egyéb, termékre vonatkozó prekoncepciók keltette hatások. A termékek aromaanyagaiban mérhető különbségeket elektronikus szenzorsorokon alapuló ún. elektronikus-orr és -nyelv készülékekkel is vizsgáljuk a szubjektív (márka preferencia) és objektív (mérhető íz/illat) tényezők leírása érdekében. A kutatás tárgyát képező termékcsoporton belül vizsgáljuk az azonos összetételű és aromájú, de különböző márkajelzéssel ellátott, valamint a különböző összetételű és aromájú, de azonos márkajelzéssel ellátott termékek fogyasztói preferenciáját. Eredményeink segíthetnek a fogyasztói viselkedés jobb megértésében, illetve a termékprofil-kialakítás módszertanának fejlesztésében.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )