Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Őssejt eredetű dendritikus sejtek transzkripciós programozása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
elméleti orvostudományok
Molekuláris sejt- és immunbiológia Doktori Iskola

témavezető: Szatmári István
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar
helyszín rövidítés: DEÁOK


A kutatási téma leírása:

Dendritikus sejteket már napjainkban is alkalmaznak sejtterápiás célból az immunválasz felerősítése miatt, ezt a törekvést segítheti a pluripotens őssejt forrásból létrehozott dendritikus sejt differenciáció optimalizálása. Munkacsoportunk célkitűzése feltérképezni különféle transzkripciós faktorok szerepét kémiailag indukálható embrionális őssejt eredetű dendritikus sejteken. Ennek részeként fel kívánjuk tárni, hogy ezek a génszabályozó proteinek miként módosítják a dendritikus sejtek fejlődését és érését. További törekvésünk dendritikus sejt specifikus transzkripciós faktorok által kiváltott gén expressziós és immunológiai változások jellemzése genomikai és áramlási citometriai analízisekkel. Reményeink szerint kutatásaink, hozzájárulnak a pluripotens őssejt alapú dendritikus sejtek hatékony előállításához, s ez megteremti az alapot jövőbeli klinikai alkalmazásukhoz is.


Jelentkezési határidő: 2018-05-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )