Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Márki Edit
Gyümölcs- és zöldséglé alapú, egészségvédő hatással rendelkező termékek jelentősége, technológiai fejlesztése és érzékszervi vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Márki Edit
helyszín (magyar oldal): SZIU BC 1118 Budapest Villányi út 29-43. K ép.
helyszín rövidítés: SZIU


A kutatási téma leírása:

Az utóbbi években a világon és hazánkban is egyre erősödik a fogyasztói igény az egészséges, kiváló minőségű, természetes alapanyagokból gyártott termékek iránt. A KSH 2014-es adatai szerint nőtt a lakosság körében az egészségüket jónak tartók aránya a 2009. évi adatokhoz képest, amit részben az egyre népszerűbbé és divatossá váló egészséges táplálkozás és életmód okozott. A gyümölcsök és zöldségek az egészséges táplálkozás alapkövei, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Alapvető követelmény a gyümölcslevek gyártásakor, hogy ezek a gyártás során a lehető legkisebb mértékű csökkenéssel jussanak a kiszerelt lébe és kifejtsék jótékony hatásukat a fogyasztáskor. Az is köztudott, hogy a fűszereknek és gyógynövényeknek kedvező hatásuk van immunrendszerünkre, hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Így ezeket az előnyös tulajdonságokat kihasználva egészen új és sokszínű termékpalettára van lehetőség. Kereskedelmi forgalomban már fellelhető fahéjas, illetve gyömbéres gyümölcslé, melyek kistermelőktől származnak és kis számban kaphatók. Ezért ez a piac még sok kiaknázatlan fejlesztési lehetőséget rejthet magában.

előírt nyelvtudás: English
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )