Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Németh Csaba
Nyulasné Zeke Ildikó
Fagyasztott tojáslé felhasználási lehetőségeinek vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Nyulasné Zeke Ildikó
társ-témavezető: Németh Csaba
helyszín (magyar oldal): SZIE BC 1118 Budapest Villányi út 29.43.
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

Egy esetleges tojáshiányra megoldást jelenthet a tojáslé lefagyasztása és fagyasztva tárolása. Ha a tojástermékeket gyártó üzemek fagyasztott tojás készlettel rendelkeznének,
sokkal kiegyenlítettebbé válna az iparban felhasznált levek piaca. Ezért a kutatás során homogenizált tojáslevek fagyasztása történne különböző módszerekkel.
Arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen fagyasztási és fagyasztva tárolási körülmények szükségesek az alapanyag minőségének megőrzéséhez, és milyen változások
következnek be a tojás fagyasztva tárolása során.
Ezen kívül vizsgálat tárgya a felengedtetett tojásléből készített termékek minőségének vizsgálata és összehasonlítása a nem fagyasztott léből készült termékekkel.
Tehát végső cél a megfelelő fagyasztási és tárolási technológia kiválasztása és a tojáslevekben bekövetkező változások feltárása.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )