Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Friedrich László
Hagyományosan pácolt termékek sódiffúziójának és érési folyamatainak vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Friedrich László
helyszín (magyar oldal): SZIE BC 1118 Budapest Villányi út 29-43.
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A gyorspácolt termékek megjelenésével a húsiparban a hagyományosan pácolt termékek gyártása visszaszorult. Azonban az új treendek újra előtérbe hozták ezeknek a gyártását. A technológiai sajátosságainak feltérképezésével és új kíméletes technológiák kombinálásával a sódiffúzió mértékét, illetve a termékek érési folyamatait befolyásolni lehet. Azonban ezen kombinált technikák még nagyon kevéssé kutatott terület. A téma célja tehát a hagyományos pácolás és a kombinált technológiák használatával a pácolás és érés közbeni fizikai, kémiai és mikrobiológiai folyamatok feltérképezése.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )