Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kelemen Dezső
Innovációk a pancreas sebészetében és hatásuk a posztoperatív eredményekre

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Kelemen Dezső
helyszín (magyar oldal): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
helyszín rövidítés: ÁOK


A kutatási téma leírása:

A pancreas resectiók után a morbiditási arány még mindig magas, 30-40%, továbbá a pancreasrák prognózisa az onkológiai kezelés ellenére rossz. Ezek ösztökélik a sebészeket arra, hogy egyre jobb módszereket dolgozzanak ki. A pancreas sebészetében az utóbbi évtizedben számos technikai újítás történt, mint pl. az anterograd rekonstrukció Whipple műtét során, a rutinszerűvé vált vena portae resectio az R0 csonkolás elérése érdekében, a pancreasfej retrograd dissectiója, stb. Emellett a pancreatodigestiv anastomosisok terén is több új módszert vezettek be a leggyakoribb és legjelentősebb sebészi szövődmény, a pancreasfistula gyakoriságának csökkentése céljából. Az irodalmi háttér ismertetése, majd a klinika saját eredményeinek áttekintése, feldolgozása a cél és ugyanakkor vizsgálat tárgya lesz a posztoperatív eredményekre gyakorolt hatás is (morbiditás, mortalitás, reoperációs ráta, túlélés, életminőség, stb.).

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-05-18


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )