Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gyöngy Miklós
Modell-alapú orvosi képrekonstrukció

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
informatikai tudományok
Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola

témavezető: Gyöngy Miklós
webcím: https://itk.ppke.hu/oktatas/doktori-iskola-phd
helyszín (magyar oldal): PPKE ITK Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: PPKE


A kutatási téma leírása:

A CT (computed tomography) napjaink egyik legelterjedtebb diagnosztikai képalkotási módszere. Ennek a modalitásnak három gondja a sugárterhelés, az alacsony időbeli felbontás, illetve a limitált lágyszöveti kontraszt. Amennyiben limitált szögből végezzük a megfigyelést és külön feltételezésekkel élünk, lehetőség nyílik a fenti gondok csökkentésére. A cél, hogy a megfigyelt objektum alapján egy olyan modellt alkalmazzon a hallgató, amely a megoldás megfelelő költségfüggvényéhez vezet. Ezáltal, compressed sensing illetve sparse reconstruction technikákat alkalmazva várhatóan egy olyan optimumot lehet megtalálni, amely az inverz megoldások halmazából a valódi megoldáshoz közeli eredményt nyújt. Ennek a megközelítésnek várhatóan más orvosi képalkotási modalitásnál illetve eljárásnál is relevanciája lehet.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások: 
matematikában, fizikában jártas, programozáshol (pl. MATLAB, python) jól értő, kísérletek tervezésére, elvégzésére nyitott, lelkes, kreatív jelentkező

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )