Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Dávid Lóránt
Antropogén geomorfológia

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
földtudományok
Földtudományok Doktori Iskola

témavezető: Dávid Lóránt
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

Az antropogén geomorfológia első megközelítésben azt a nagy, és egyre növekvő számú, konkrét kialakítási módja és célja szerint rendkívül változatos felszíni forma-együttest vizsgálja, amelyet a társadalom működése során létrehoz(ott). Ilyen értelemben besorolható a dinamikus geomorfológia ágai közé, hiszen az emberi tevékenység más geomorfológiai tényezőkhöz hasonlóan maga is egy sajátos formai következményekkel járó felszínformáló erő. Az antropogén geomorfológia vizsgálati körébe tehát nemcsak a létrehozott formák vizsgálata, hanem az általuk kiváltott (felszíni) változások tanulmányozása és a természeti egyensúly felborulásával járó következményeik prognosztizálása, valamint a káros hatások kivédését szolgáló javaslatok megfogalmazása is beletartozik. Ez a téma- és feladatkör az antropogén geomorfológiának alkalmazott jelleget is kell, hogy kölcsönözzön, de úgy, hogy eredményei a gazdasági-társadalmi feladatok megoldásának segítésén túl a környezet- és természetvédelmet is szolgálják.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-12-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )