Az új innovatív szőlőfajták borászati technológiájának kidolgozása még ne történt meg. Kifejezetten úttörő munkát jelent ezeknek a kékszőlőfajtáknak megtalálni a legoptimálisabb borászati technológiáját, nemcsak érzékszervi szempontból, hanem analitikailag is nyomon kell követnünk a különböző komponensek változását. A kékszőlőfajták esetében a legfontosabb analitikai paraméterek közé tartozik a polifenol-összetétel, ezen belül is a színanyag-összetétel. Ezeknek a paramétereknek a meghatározása nagyműszeres analízissel történik, HPLC-technikával, mint pl: antocianin-összetétel, diglükozidok kimutatása stb. Ezekben a fajtákban előfordulhatnak diglüközidok, ezeknek a mennyiségét meg kell határozni és ha lehet minimálisra csökkenteni.
Jelentkezési határidő: 2018-01-15
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).