Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök mikrobiológiai kockázatának csökkentése új dekontaminálási eljárásokkal

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Mohácsiné Farkas Csilla
társ-témavezető: Kiskó Gabriella
helyszín (magyar oldal): Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola, 1118 Bp., Villányi Út 29-43.
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A nyersen fogyasztott növényi élelmiszerek élelmiszerbiztonsági veszélye az utóbbi években jelentősen megnövekedett. Számos, halálos áldozatot is követelő járvány mutatja a téma jelentőségét. A nyers növényi élelmiszerek fogyasztása az egészséges diéta fontos része. Az ilyen típusú élelmiszer nyersanyagok számos forrásból szennyeződhetnek a termesztés és feldolgozás során. A termékek biztonsága még a jó higiéniai gyakorlattal sem garantálható, szükség van olyan eljárások kidolgozására, melyek kémiai maradékanyagot nem eredményeznek, nem változtatják meg a termék érzékszervi tulajdonságait, ugyanakkor növelik a mikrobiológiai biztonságot

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-05-31


2018. V. 04.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. május 25-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )