Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vatai Gyula
Membrane emulsification and encapsulation (by spraydrying) of vegetable oils with increased active ingredient content

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Vatai Gyula
társ-témavezető: Koris András
helyszín (magyar oldal): SZIU Budai Campus 1118 Budapest Villányi út 29-43.
helyszín rövidítés: SZIU


A kutatási téma leírása:

Membrane emulsification is a novel technique for producing single and multiple emulsions. The dispersed phase is forced through the pores of microporous membrane directly into the continuous phase by using low pressure. Emulsified droplets are formed and detached at the end of the pores with drop by drop mechanism. Spray-drying is the most widely used microencapsulation technique in the food industry and is typically used for the preparation of dry, stable food additives and flavors. The process is economical; flexible, in that it offers substantial variation in microencapsulation matrix; adaptable to commonly used processing equipment; and produces particles of good quality. Besides protecting oils against oxidative damage, it also offers the possibility of controlled release of lipophilic functional food ingredients and can be useful for supplementation of foods with polyunsaturated fatty acids.

előírt nyelvtudás: English
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-10-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )