Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Ágoston István
Boncz Imre
Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
egészségtudományok
Egészségtudományi Doktori Iskola

témavezető: Boncz Imre
társ-témavezető: Ágoston István
webcím: http://ltsp.etk.pte.hu/portal/wp/doktoriiskola/hu/
helyszín (magyar oldal): Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola helyszín rövidítés: EDI
helyszín rövidítés: EDI


A kutatási téma leírása:

Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

The aspects of patients’ right and labor law in health care

A kutatási téma célja, hogy a tudomány eszközeivel feltárja mindazon ismeretanyagot, amelyet a betegjogokkal kapcsolatosan az elmúlt időszakban keletkezet, ezáltal szintetizálva az egészségtudomány, valamint a jogtudomány aktuális eredményeit, figyelemmel az előrevetülő jövőbeni tendenciákra. A téma aktualitását támasztja alá, hogy a betegjogok érvényesítése napjainkban egyre jelentősebb.
A kutatási téma másik fókuszpontjában célul tűztük ki az egészségügyet érintő munkajogi szabályok változásainak és azok hatásainak átfogó vizsgálatát, tekintettel arra, hogy az egészségügy humánerőforrás állományának megtartása és fejlesztése napjaink és a jövő nagy kihívásai közé tartozik, ezért elengedhetetlen feltárni a munkajogi szabályozás változásait, illetve az abból eredő ellentmondásokat.

előírt nyelvtudás: B2 komplex
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )