Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szerb László
Vállalkozáskutatás és vállalkozásfejlesztés országos és regionálisszinteken

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodástani Doktori Iskola

témavezető: Szerb László
helyszín (magyar oldal): Pécs, Rákóczi u. 80
helyszín rövidítés: KTK


A kutatási téma leírása:

A vállalkozói ökoszisztéma a vállalkozáskutatások egyik legújabb ága, amely a magas növekedési potenciálú cégek létrejöttét, növekedését támogató intézményi/környezeti tényezőket vizsgálja rendszerszemléletű, holisztikus nézőpontból. A Globális Vállalkozási és Fejődési Index (GEI) és regionális változata a REDI lehetővé teszi ezeknek az ökoszisztémáknak a vizsgálatát és elemzését, egyedi módszertan alapján. Ez a kutatás abszolúte a világ élvonalába tartozik, az ezzel a témával foglalkozó hallgatók egy olyan nagyobb hazai és nemzetközi kutatói hálózatnak a tagjaivá válhatnak, amelyek vezető európai és amerikai egyetemek is a részei. Az Európai Unió esetében regionális adatok, Magyarország esetében pedig agglomerációs térségekre vonatkozóan is rendelkezünk adatokkal. Az adatok feldolgozása, felhasználása csak kisebb mértékben történt meg, újabb kutatók és kutatások szükségesek.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2018-09-06


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )