Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szerb László
Vállalkozáskutatás, és vállalkozásfejlesztés országos és regionálisszinteken

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodástani Doktori Iskola

témavezető: Szerb László
helyszín (magyar oldal): Pécs, Rákóczi u. 80
helyszín rövidítés: KTK


A kutatási téma leírása:

A vállalkozás (entrepreneurship) a gazdasági fejlődés és a munkahelyteremtés fontos tényezője mind országos mind regionális szinteken. Ezt az állítás ugyanakkor az empirikus tanulmányok csak részében tudják alátámasztani, hiszen a vállalkozás hatásai, többek között, függenek a vállalkozás mérési módjától, a vizsgált időszak hosszától, a gazdasági fejlettség szintjétől és más környezeti/intézményi tényezőktől, amelyek mind befolyásolhatják a vállalkozás-fejlesztési politikát. Ezért további kutatásokra van szükség mind elméleti mind empirikus szinteken. A kutatásokhoz nagyjából 100 országra és mintegy 15 évre vonatkozóan rendelkezünk adatokkal a Globális Vállalkozói Monitor (GEM) felmérései és a Globális Vállalkozói és Fejlődési Intézet (GEDI) révén. Az Európai Unió 24 országa esetében regionális adatok is rendelkezésre állnak Ezek az adatok lehetővé teszik a vállalkozás aktivitási és intézményi szempontú vizsgálatát továbbá a vállalkozáspolitikai javaslatok kidolgozását egyaránt.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2018-09-06


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )