Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Just-in- sequence ellátási láncok tervezési módszereinek fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
informatikai tudományok
Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Bányai Tamás József
helyszín (magyar oldal): Logisztika Intézet
helyszín rövidítés: LOG


A kutatási téma leírása:

A megnövekedett vásárlói igények megnövekedett termékféleség számot és ez által megnövekedett alkatrészigényt eredményeztek, mely azonban jelentős készleteket okozhat. Ezen készletek csökkentése érdekében különböző ellátási stratégiák kerültek bevezetésre. A just-in- sequence elvű ellátási stratégia a mechatronikai összeszerelő iparban és az autóiparban jelent meg először és a just-in- time termelési stratégián alapszik. A just-in- sequence ellátási stratégiáknak a szakirodalomban három alapvető változata ismert: pick-to- sequence, ship-to-sequence és build-to- sequence stratégiák.

Ezen just-in- sequence ellátási láncok tervezése és irányítása azok összetettsége miatt olyan új heurisztikus, metaheurisztikus módszerek kidolgozását és alkalmazását teszi szükségessé, melyek a jellemzően NP-hard problémák megoldását támogatják, ezzel is biztosítva ezen folyamatok naturális mutatókon és költségeken alapuló célfüggvények szempontjából optimális kialakítását és működtetését.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2018-08-01


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )