Témakiírás
 
Pató Gáborné Szűcs Beáta
Ellátási láncok munkaköreinek feladat és kompetencia vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pannon Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Pató Gáborné Szűcs Beáta
helyszín (magyar oldal): Pannon Egyetem
helyszín rövidítés: PE


A kutatási téma leírása:

Az ellátási láncok versenytényezővé válásával egyre erősebbi az az igény, hogy kialakítsunk egy szempontrendszert, ami lehetővé teszi, hogy az ellátási láncok határterületén dolgozók munkaköreibe a leginkább megfelelő ember kerüljön.
Léteznek különböző rendszerek, amelyek alapján el lehet dönteni, hogy kit alkalmazzanak bizonyos munkakörökben. A döntés a fizikai munkakörökben sem egyszerű. A szervezet sikerességét a már alapvetően befolyásoló nem fizikai munkakörökben még inkább nehéz feladat, különösen, ha ezt az ellátási láncok munkaterületre értjük. Ma már nem elegendő a szakértelem, a végzettség és általános intelligencia mérése, a megfelelő ember megfelelő munkakörbe való megtalálásához, hanem szükségessé válik az egyén kompetencia vizsgálata is, amely valószínűsítheti a későbbi kiváló munkavállalói teljesítményt is. Az ellátási láncok működésében különösen fontos szerepe van a határterületen dolgozóknak.

A doktori munka célja feltárni az ellátási lánc menedzsmenthez kapcsolódó munkakörök feladatait - különös tekintettel az SC határterületének munkaköreire - és a feladatok hatását az ellátási láncok működésére, valamint meghatározni a feladatokhoz kapcsolódó kompetencia szükségleteiket

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-02-12