Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Takácsné György Katalin
Élelmiszerbiztonság és fenntartható gazdálkodás közgazdasági összefüggései (innováció szerepe)

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Takácsné György Katalin
helyszín (magyar oldal): ÓE BDI
helyszín rövidítés: ÓEBDI


A kutatási téma leírása:

Az élelmiszerlánc – „From farm to table” – egyik kulcskérdése a vállalatok együttműködése, a stratégiai- és változtatási menedzsmenthez kapcsolódó korszerű módszerek, eljárások alkalmazásának, fejlesztésének kérdése mind mikro-, mind makrogazdasági szempontból. A témakör magában foglalja a fenntartható gazdaság kérdései mellett az élelmiszerbiztonság vállalati kockázatainak feltárását a tervezés és vezetés új irányzatainak vizsgálatával. A kutatás tárgya az élelmiszeripari vállalatok innovációs készsége, a technológiai, szervezési és piaci innovációra való képessége, cél a gátló és támogató tényezők feltárása empirikus vizsgálatokkal. A kutatás érinti a szervezeti kultúra több aspektusát, mivel a sikeresség egyik eleme a humánerőforrás. A kutatás tárgya az ember-gép-technika környezet vizsgálata és az élelmiszerbiztonság szempontjából kritikus pontok és infrastruktúrák feltárására irányul.

előírt nyelvtudás: angol AF
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol AF
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-01-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )