Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Beszédes Árpád
Szoftvertesztelés hibadiagnosztikai képességeinek mérése és javítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Beszédes Árpád
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A szoftvertesztelés feladata az új fejlesztések és változtatások helyességének ellenőrzése, a szoftverhibák detektálása (hiba jelenlétének kimutatása), valamint a hibajavítás folyamatának támogatása (hiba okának lokalizálása), együttesen a hibadiagnosztika. A tesztkészletek (test suite) kritikusak abból a szempontból, hogy mennyire képesek e folyamatok támogatására. Úgy a hibadetektálás mint a hibalokalizáció területén jelentős szakirodalom létezik, de hasonló problémakör más területeken is felmerül, számos publikált megoldással (például hardver és irányítórendszerek tesztelése, hálózatok hibadiagnosztikája). Ezen megoldásokat korábban nem igazán vizsgálták a szoftver-tesztkészletek kapcsán, valamint a meglévő megoldások jellemzően csak maguk a tesztek tulajdonságait veszik figyelembe, holott a rendszerekkel kapcsolatos számos más információ is rendelkezésre áll, például a forráskód, verzióinformációk, hiba-adatok, stb.

A kutatás feladata a hibadiagnosztika rokon-területein publikált megoldások alkalmazhatóságának vizsgálata szoftvertesztelésre.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2020-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )