Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A hazai közlekedésfejlesztés neuralgikus régiói

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
regionális tudományok
Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Tiner Tibor
helyszín (magyar oldal): Szent István Egyetem
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

Az egyes közlekedési ágazatok fejlődésének eltérő feltételei és időben változó dinamikája végigkíséri a hazai közlekedésfejlesztés közel másfél évszázados történetét és térszerkezetének alakulását. Elhatárolandók és vizsgálandók azok a hazai térségek, ahol vagy a túl gyors gazdasági fejlődés (nagyvárosok, agglomerációk), vagy a külső, ill. belső gazdasági-társadalmi periféria-helyzet (ország-, ill. megyehatár menti területek) okozza a közlekedési problémák fokozódását, a közlekedési infrastruktúra túlterheltségét, vagy éppen alacsony hatékonyságú gazdaságtalan üzemeltetését. Konkrét térségekre vonatkozóan feltárandók a mai helyzethez vezető gazdaság- és társadalomföldrajzi folyamatok gyökerei és regionális következményei.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2018. V. 04.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. május 25-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )