Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A 2008-as világgazdasági válság: okok, következmények és válságkezelési tapasztalatok

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
regionális tudományok
Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Csáki György
helyszín (magyar oldal): Szent István egyetem
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A pénzügyi válság kibontakozása az USA-ban és gyors globálissá válása. A pénzügyi válság átterjedése a reálszférára: a 2009-es recesszió kibontakozása, világgazdasági, makroökonómiai, ágazati és földrajzi jellegzetességei, regionális vonatkozásai. A regionális és globális együttműködés szerepe a válság hatásainak korlátozásában.
A válságkezelés globális és regionálissajátosságai. A nemzetközi gazdasági szervezetek szerepe a válságkezelésben – különös tekintettel a Nemzetközi Valutaalapra, a Világbank-csoportra és a regionális pénzügyi és fejlesztési szervezetekre.
A válságkezelés tapasztalatainak összehasonlító elemzése – egyes országok, illetve egyes világgazdaságilag kiemelten fontos ágazat tekintetében.
A téma kifejtése során a doktorjelöltnek a válság általános elméleti szakirodalmát is fel kell dolgoznia, legalább a dolgozat 40 százalékában, ezt követően fejtheti ki a választott komparatív jellegű témát.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )