Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Borzán Anita
A 21. század (első) globális válságának társadalmi-gazdasági és területi következményei, különös tekintettel a biztosítási szektorra

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
regionális tudományok
Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Borzán Anita
helyszín (magyar oldal): Szent István Egyetem
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma alapvető célja, egy világméretű krízis összetettségének, jellemzőinek és következményeinek a pénzügyi, azon belül a biztosítási szektorra gyakorolt hatásának a vizsgálata. A cél elérése érdekében a jelöltnek átfogó képet célszerű kialakítani a jelenlegi helyzetről és annak területi jellemzőiről, a lehetséges kezelési technikákról, majd a jövőre vonatkozó elképzeléseket, kiútkeresési és megoldási alternatívákat kell felsorakoztatni. A pénzügyi krízisre válaszlépésként adott intézkedések közül kiemelt kutatási célterület lehet a bankbiztosítás (banki-biztosítói kapcsolat), mint integrált pénzügyi szolgáltatás létjogosultsága, illetve jövedelmezősége a kialakult helyzet esetleges kezelésére. Vizsgálatba állítható egy konkrét piaci szereplő „magatartásának”, „eszköztárának” (kommunikáció, marketing tevékenység, értékesítési technika, értékesítési csatorna) válsággal összefüggő megváltozása, mely a társaság számára tartós pénzügyi stabilitást eredményezhet. Az átfogó kép elérése érdekében nem lehet megkerülni a pénzügyi válság szociális, társadalmi és gazdasági következményeit, azok regionális sajátosságainak vizsgálatba állítását sem, amihez a biztosítások mindennapjainkban betöltött szerepét célszerű elemezni.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2018. V. 04.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. május 25-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )