Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kovács András
Földrajzi és kiber terek a gazdaságban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
regionális tudományok
Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Kovács András
helyszín (magyar oldal): SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A napjainkban zajló társadalmi, gazdasági átalakulás és technológiai fejlődés a tér fogalmának át- és újraértelmezéséhez vezetett. A regionális tudományban (is) zajló „tér-forradalom” keretében a nemcsak az elméleti keretek (térkategóriák, térértelmezések, közelítések) megújítása kívánatos, hanem ezekre építve a társadalmi és gazdasági térfolyamatok különböző aspektusainak feltárása, elemzése és hatásvizsgálata is.
A gazdasági, üzleti tudományokban a térbeliség, területiség napjainkig kevéssé került a tudományos érdeklődés homlokterébe, a gazdasági és üzleti kutatások többsége nélkülözi a „tér-dimenziót”. Ennek okán különösen fontos a gazdasági élet szereplői és a köztük lévő kapcsolatok térbeli aspektusainak feltáró leírása, elemzése, modellezése. A gazdasági és üzlettudományi diszciplínán belül a számos területen nagy fontossággal bír a térbeliség: telephelyválasztás és pénzügyi megtérülés és hatékonyság, piaci potenciál vizsgálatok, marketingstratégia, online és offline értékesítési csatorna politika, marketingkommunikáció, stb.
A doktorandusz e téma keretében egy-egy speciális (gazdasági vagy üzleti) részterület térbeli sajátosságait és meghatározottságait vizsgálja, különös tekintettel a földrajzi és kiber terekre, ill. a köztük lévő, gazdasági, üzleti szempontból releváns, interakciókra.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): englis
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2018. V. 04.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. május 25-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )