Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Fogyasztói, vásárlói szokások vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
regionális tudományok
Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Khademi-Vidra Anikó
helyszín (magyar oldal): SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A fogyasztói, vásárlói szokások vizsgálata igen színes, izgalmas és gyorsan változó kutatási témának bizonyul. Az utóbbi évek kereskedelmi attitűdjeit elsősorban a globális gazdasági válság határozta meg, mely számos a fogyasztói viselkedésben bekövetkező változást eredményezett és arra késztette a vásárlók többségét, hogy új referenciapontokat keressenek: gazdaságosabbá, tudatosabbá és igényesebbé tegyék vásárlói döntéseiket. Ugyanakkor az online kereskedelmi tér robbanásszerű fejlődésének köszönhetően szintén új típusú vásárlói szokások, magatartásminták alakultak ki, melyek gyökeresen átírják a korábbi vásárlói, fogyasztói paradigmák alaptéziseit. A kutatási téma ezen fogyasztói trendek leírására fókuszál és sokszínűségében próbálja leírni a fogyasztás igen komplex, inter és multidiszciplinális tevékenységének folyamatát.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): englis
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2018. V. 04.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2018. május 25-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )