Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kaposi József
Történelem és állampolgári ismeretek tanítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Kaposi József
helyszín (magyar oldal): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

A több mint 200 éves múltra visszatekintő intézményes állampolgári nevelés tartalmai és módszerei mind időben mind térben rendkívül nagy változatosságot mutatnak. Az oktatási programok – szinte a kezdetektől fogva – az ismeretek nyújtása mellett kivétel nélkül az adott társadalom értékrendjéből következő elvárt állampolgári attitűdre is koncentrálnak, így morális kérdéseket is érintenek. Ebből is adódóan az állampolgári nevelés leggyakoribb pedagógiai módszereit az ismeretforrások sokoldalú feldolgozása mellett kisebb vagy nagyobb mértékben a változatos képességfejlesztés és attitűdformálás határozza meg. A kutatás témája az erre a területre vonatkozó nemzetközi tapasztalatok feltárása, azok hazai viszonyokkal való összevetése, valamint az új jó gyakorlatok bemutatása és eredményességük elemzése.


Jelentkezési határidő: 2017-05-15


2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )