Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Mély neuronhálók az akusztikus modellezésben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Tóth László
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A neuronhálókat már régóta alkalmazzák a beszédfelismerők akusztikus komponensében. Azonban az e téren folyó kutatások néhány éve új lendületet kaptak az úgynevezett mély neuronhálók feltalálásával. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a felismerési eredmények akár 10%-kal is javíthatóak ezen új technológia használatával. Azonban az eddigi módszerek számos problémát is felvetnek, például a mély hálók betanítása meglehetősen lassú. Ezért jelenleg is folynak a vizsgálatok a tanítási módszer felgyorsítására, illetőleg teljesen új, alternatív tanítási módszerekkel is kísérleteznek. A jelölt feladata megismerkedni a (mély) neuronhálók tanítási módszereivel, elsajátítatni a kutatócsoportnál e célra kifejlesztett eszközök haszálatát, bekapcsolódni a helyi és a nemzetközi kutatómunkába a meglevő algoritmusok finomításával és a remények szerint új algoritmusok kifejlesztésével.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-03-15


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )