Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Ferenc Rudolf
Szoftver auditálás, statikus tesztelés

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Ferenc Rudolf
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A forráskód kézi ellenőrzése (code review, audit) és a szoftvertesztelés jelenleg a két elsődlegesen alkalmazott módszer a szoftver verifikációban. Ezekre a tevékenységekre rendkívül magas összegeket áldoznak a szoftverfejlesztő cégek (a teljes költség több mint felét), ugyanakkor e manuális tevékenységek részben kiválthatók automatikus eszközökkel, ami jelentős költségmegtakarítást hozhat. A Szoftverfejlesztés Tanszéknek jelentős kutatási eredményei vannak ezeken a területeken, valamint rendelkezik forráskód analizálási technológiákkal a C/C++/C#/Java/SQL nyelvekre.
A téma keretén belül kidolgozandók olyan hatékony módszerek és algoritmusok, amelyek a forráskód analizátorok eredményeinek (absztrakt szemantikus gráf, vezérlési gráf, metrikák, stb.) felhasználásával alkalmasak nagyméretű valós rendszerek forráskódjának auditálására és hibáinak felderítésére a rendszer futtatása nélkül (statikus tesztelés).

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-10-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )