Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gingl Zoltán
Szoftvervezérelt és szoftverdefiniált mérési módszerek multidiszciplináris alkalmazása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Gingl Zoltán
társ-témavezető: Mingesz Róbert
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

Az egyedi fejlesztésű szoftvervezérelt és szoftverdefiniált műszerek nagy hatékonyságú információszerzést tesznek lehetővé számos multidiszciplináris kutatási területen. A különböző valós jelek digitalizálása után a kapott numerikus adatokat kompakt beágyazott rendszereken vagy más számítógépeken futó szoftverek kezelik, így biztosítható, hogy legnagyobb mértékben a szoftver végezze mérési és jelfeldolgozási feladatokat. A hardver és szoftver eszközök fizikai, kémiai, biológiai szenzorok kezeléséhez, élettani jelek méréséhez, a kapcsolódó jelfeldolgozási feladatok elvégzéséhez is nélkülözhetetlen támogatást adnak, az egységek részévé válnak.

A kutatási munka egy része a hardver és szoftvermegoldások fejlesztését jelenti, ami mellett új, az eddigieknél hatékonyabb mérési, jelfeldolgozási, információszerzési módszerek keresése is cél. Kiemelt terület a véletlenszerű fluktuációk elemzése, információforrásként való hasznosítása számos multidiszciplináris kutatási területen.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2019-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )