Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Balogh László
A sportcsapatok és sportszervezetek teljesítményét befolyásoló szervezetpszichológiai és kulturális tényezők a globalizálódó sportban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
egészségtudományok
Egészségtudományi Doktori Iskola

témavezető: Balogh László
webcím: http://ltsp.etk.pte.hu/portal/wp/doktoriiskola/hu/
helyszín (magyar oldal): Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: EDI


A kutatási téma leírása:

A sportcsapatok és sportszervezetek teljesítményét befolyásoló szervezetpszichológiai és kulturális tényezők a globalizálódó sportban


"A sportszervezetek hatékonyságának, működésének vizsgálata egyre több tudományterület nézőpontjából történik. A gazdaságtudományi és szervezet- és vezetéselméleti kutatások mellett, az utóbbi évtizedekben néhány hazai, de főként nemzetközi kutatás helyezte fókuszába az alkalmazott pszichológia területébe tartozó szervezetpszichológiai megközelítést. Korábban is nyilvánvalóan az egyetemes kultúra részét alkotta a sport, de ma eljutottunk odáig, hogy az egyes nemzeti kultúrák önerősítésén túl, a globalizáció szerves alkotójaként, multikulturális klubcsapatok, sőt multikulturális nemzeti válogatottak versengenek egymással.
A meghirdetett téma az érdeklődők számára betekintést ad a sportszervezetek működését meghatározó szervezetpszichológiai folyamatokba. Tárgyalja a pszichológiai szerződés, szervezeti kultúra, a szervezeti elkötelezettség, a szervezeti bizalom, a szervezeti elégedettség, a szervezeti igazságosság, a szervezeti stressz és érzelmek, a szervezeti szocializáció valamint a kulturális sportpszichológia szervezetekkel foglalkozó alapvető kérdéseit és elméleteit. A témakiíró nem csak kutatja a területet, hanem az egyik nemzetközi élvonalba tartozó hazai sportszervezet munkatársaként gyakorlati tapasztalattal is rendelkezik a tudományterülete alkalmazásáról. A fenti tényezők az egyén pszichés egészségén keresztül a szervezeti tagok egészségi állapotának minőségéhez is hozzájárulnak!
"

előírt nyelvtudás: B2 komplex
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )